diumenge, 22 de març del 2009

Pac 1.3 Conclusió

A partir de la pac 1, cal destacar l’article de Domenech i Tirado, el debat i els mapes conceptuals. Cal comentar que l’elaboració de mapes conceptuals són molt interessants ja que d’aquesta manera es treballen millor els conceptes més importants i fins i tot, a l’hora d’estudiar agilitza molt la feina. Un altra punt important del programa cmaptools són les facilitats i les eines de les quals disposa per relacionar conceptes d’una manera fàcil i entenedora.

Relacionant el primer mapa conceptual que vaig fer sobre Ciència, Tecnologia i Societat amb la pac 1.3 penso que el primer va ser molt lineal ja que no relacionava els conceptes com a dependents, i els introduïa com quelcom diferent i alien als altres. A partir d’aquesta activitat, del mapa conceptual i del debat m’han fet reflexionar que qualsevol canvi en un del tres conceptes pot repercutir als altres. Es a dir, la societat pot produir canvis a la ciència i a la tecnologia i a l’inrevés. Aquests conceptes han d’anar sempre relacionats, és a dir ciència i tecnologia són essencials en la societat i l’educació, però no obstant són importants perquè la ciència i la tecnologia avança i per tant la nostra societat també.

Finalment m’agradaria comentar els recursos que tenim i hem après en aquesta assignatura per treballar en grup ja que desconeixia totalment el doc del gmail. Cal destacar també la facilitat de treballar en grup a partir de cmaptools compartits tot i que sincerament em va constar una mica entendre com es feia. Penso que el treball en equip ha estat molt enriquidor comentant les nostres opinions i posant-nos d’acord amb els conceptes més importants del mòdul per tal d’incloure’ls al mapa conceptual. Aquests dos programes mencionats anteriorment són perfectes per agilitzar la feina en grup i poder compartir documents i modificar-los. Tot i que en aquesta pac he après molts conceptes nous, programes que desconeixia, formes de treballar en grup a partir de les Tic penso que encara ens queda molt per aprendre de les noves tecnologies i que aquesta assignatura ens ajudarà cada vegada més a apropar-nos i conèixer noves aplicacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada